Mi a coaching

A coaching olyan fejlesztő módszerek együttese, amely kapcsán a te meglévő tudásodra, belső erősségeidre támaszkodva képessé válsz az elakadásaid leküzdésére és céljaid megvalósítására. Mint módszer, a coaching a múlt problémái helyett a jelen, és a jövő konkrét megoldásaira koncentrál. A coaching során te határozod meg (az én segítségemmel), hogy mely probléma megoldásához és mely terület fejlesztéséhez kívánsz segítséget kapni. Te ismered a legpontosabban saját élethelyzeted, az előtted álló feladatokat ezért a legjobb megoldással, megoldásokkal is te rendelkezel. Én coachként fejlesztő támogatást biztosítok neked kérdéseimmel, alkalmazott technikákkal, eszközökkel így hozzá segítve téged a kitűzött cél eléréséhez.

Mire jó a coaching

Amiben segíteni tudok:

  • egy nehéz élethelyzetben, vagy feladat-végrehajtásban elakadtál,
  • változtatni szeretnél az egyes helyzetekre adott reakcióidon (gondolatok és/vagy magatartáson),
  • konfliktust szeretnél rendezni,
  • a problémamegoldáson javítanál,
  • sikeresebb, hatékonyabb szeretnél lenni,
  • egyensúlyt, összhangot teremtenél életszerepeid között,
  • stresszel való megküzdésed javítanád,
  •  kreativitásod fejlesztenéd,
  •  sikeresebben alkalmazkodnál a változásokhoz.
  • szeretnéd elsajátítani a meditáció és a mindfulnesst a nagyobb lelki békéért

A coaching fejleszti a proaktivitás (=felelősségteljesen cselekedni) képességét, miáltal a coaching üléseken részt vevő félként képessé válsz számos problémás helyzet, konfliktus megelőzésére, és ami a legfontosabb: saját életed jobb irányítására.

Mit csinálok coachként

A coach a beszélgetések alkalmával segítelek a probléma azonosításában, az önismeretedben, hogy megerősítsd készségeidet és céljaid elérésében. Coachként rendelkezie pszichológiai ismeretekkel, de nem nem vagyok pszichológus vagy pszichiáter. Lelkileg egészséges ügyfelekkel dolgozom, vagyis a coaching nem terápia. Az alkalmak során tükröt mutatok, erősítelek az önelfogadásban, szerető kedvességben, segítelek abban, hogy támogatóan beszélj önmagaddal és hogy hozd ki magadból a legjobb éned.

Coaching menete

Első online ingyenes konzultáció (15 perc):

 Egy ingyenes konzultáció keretében online beszélgetünk a céljaidról/elakadásodról és átbeszéljük mi a coaching és hogyan tud segíteni.

Bővebben

 A második találkozó – helyzetelemző, problémafeltáró ülés (60 perc):

 Az élethelyzeted, erősségeid és fejlesztendő területek megismerése a cél, miközben kijelölünk egy központi célt és elindul az akcióterv kidolgozása. Ezen az ülésen határozzuk meg a cél eléréséhez szükséges első gyakorlati feladatot és adok ajánlásokat, küldök anyagokat, melyeket megvalósíthatsz a következő coachingra.

Bővebben

 A többi alkalmak során pedig az elért eredményeket erősítjük, közös megoldási alternatívákat dolgozunk ki és járunk körül. Addig haladnak így az alkalmak, míg úgy nem érzed, elértük a kívánt célt.

Bővebben

Gyakorisága:

A 60 perces coaching találkozók megtartásának gyakoriságát veled közösen határozzuk meg.

Ha érdekel a coaching, találkozzunk a virtuális térben ahol elmondhatod elakadásod/célod és jobban megismerheted, hogyan tudunk együtt dolgozni! írj a 15 perces ingyenes konzultációért. Az alkalom online történik, előtte időpontegyeztetés szükséges.

preszeller.dora@gmail.com