DANCEmandala

“A testnek a mozgás az elmének pedig a nyugalom válik a hasznára.” – Sakyong Mipham

Egy szabad mozgású táncmeditáció mely ösztönözi a szabad és autentikus önkifejezést, segíti az érzelmeink elfogadását és megértését, fejleszti a testtudatosságot. Nem igényel semmilyen táncos vagy meditációs előképzettséget vagy tapasztalatot. Tökéletes egyesülése a szabad tánc és meditáció előnyeinek megtapasztalására.

A 60-90 perces foglalkozás segíti a mély, tudatos önmegismerésben, önkifejezésben. Itt nincs jó és rossz mozdulat, célja, hogy felfedezd és kiteljesítsd belső valódi önmagad és kötöttségek, elítélés nélkül úgy mozogj, ahogy épp jól esik, ahogy a test kívánja, miközben az elme megpihen és a gátlások oldódnak. Nincs koreográfia, tehát ha bármilyen sérülésből adódó blokk van a testben, sincs baj, hiszen úgy mozogsz, ahogy neked jól esik.

Mire érdemes figyelni

Arra, hogy ne legyenek elvárásaink magunkkal szemben, hogy megengedjük az elménknek, hogy pihenjen és testünknek hogy kifejezze önmagát a mozgáson keresztül. Nincs begyakorolt lépés, ez egy belső utazás, lelked mélyére, ami tested gyönyörű autentikus mozgásában fog tükröződni.

Hogyan zajlik egy foglalkozás

Az órákat jelenleg online tartom (ZOOM) és élő időpont is foglalható velem (terembérlés opcióval).

A meghatározott időpont előtt kapsz egy ismertető dokumentumot hogyan készülj fel az alkalomra és megkapod a ZOOM linket is.

Az óra elején bejössz csendben a térbe, bemelegíthetsz vagy épp meditálhatsz, miközben hívogató dallamokkal megvárjuk az utolsó érkezőt is. Köszöntöm a résztvevőket és lassan mindenki elfoglalja számára legmegfelelőbb helyet a térben. Lassabb és energizáló zenék követik egymást, miközben finom ajánlatokat kapsz majd arra, hogy éppen hova fordítsd a figyelmed, majd az óra végéhez közeledve vezetett meditáció csendesíti le a tudatot és a test is teljesen megnyugszik. Az óra egy rövid körben üléssel vagy virtuális körben zárul ahol megoszthatod tapasztalataid a résztvevőkkel.

Az óra lehet csoportos és egyéni is.

preszeller.dora@gmail.com